GFT compost afkomstig van vergisting met nacompostering, die te verkrijgen is bij de composteringsinstallatie van IVVO, heeft het Vlaco kwaliteitslabel. Deze is vrij van  onkruidzaden en ziektekiemen. Compost van IVVO is dé ideale bodemverbeteraar. De grond wordt biologisch geactiveerd, wordt beter verlucht en kan meer water opnemen. Kortom: compost houdt grond gezond.

Strooi compost op je gazon en leg een flinke laag tussen de bloemen, bomen en struiken. Vergeet ook de bloembakken en moestuin niet.

Maar nu is de vraag: hoeveel compost heb ik precies nodig? Vraag je dan eerst af waarvoor je compost wilt gebruiken: heraanleg tuin, inwerken met frees of is het om een fijn laagje compost te harken over een bestaand gazon? Wens je liever compost te gebruiken in groentetuin, border of als mulchlaag rond bomen maar je weet niet hoeveel? Vlaco biedt je een antwoord op al deze vragen dankzij een handige tabel waarmee je kan berekenen hoeveel compost je precies nodig hebt. De hoeveelheden die de calculator vermeldt, zijn hoeveelheden die je in alle omstandigheden zonder problemen kan toepassen. Surf hiervoor naar compostcalculator.

De GFT-composteringsinstallatie is gelegen in de Bargiestraat 6 te Ieper. Compost en boomschors met een aanhangwagen kan afgehaald worden van maandag tot en met vrijdag van 8 tot 12 uur en van 13 tot 16.30 uur. De composteringsinstallatie is gesloten op zaterdag en zondag en op feestdagen.

Voor levering aan huis binnen het werkingsgebied van IVVO is de transportkost €150 (excl. btw) per vrachtwagen.

Voor levering buiten het werkingsgebied van IVVO, wordt een transportprijs op maat berekend, dit zowel voor bigbags als voor vrachtwagens. IVVO zal je hierover nog contacteren.

 

Liever zelf thuiscomposteren?

Thuiscomposteren is een biologisch proces waarbij micro-organismen en kleine ongewervelden organische reststoffen onder welbepaalde omstandigheden omzetten tot een stabiel humus- en voedselrijk eindproduct: compost. Alles weten over thuiscomposteren? Klik hier voor meer info.

Op het recyclagepark in jouw buurt kan je hiervoor het nodige materiaal verkrijgen:

  • Compostvat - 309 liter (incl. beluchtingsstok): €45
  • Compostbak - 1280 liter: € 75 + aanbouwmodules: €50

 

Vlaco Compost


Compost afhalen
Compost thuislevering
29.00

Big-bag (ca. 1kb - 600kg)

€ 29 + € 15 waarborg
210.00

Vrachtwagen (20 kb – 10.000 kg)*

€ 6 per ton (+6% BTW) + € 150 transportkost (+BTW)