Papieren gft zakjes


Wil jij ook je gft-container en keukenemmer proper houden?
Verzamel je gft-afval dan in papieren broodzakken (zonder plastieken venster) of papieren winkelzakjes. Ook krantenpapier kan je gebruiken om je gft-afval in te wikkelen.

Bovendien kan je op alle IVVO recyclageparken papieren gft-zakjes verkrijgen Deze zakjes hebben een volume van 8 liter en passen in je gft-keukenemmertje.  Papieren zakken zijn niet alleen 100% composteerbaar, ze zorgen ervoor dat jouw container het hele jaar proper blijft, ze leveren biogas in de vergistingsinstallatie van IVVO dat wordt omgezet in groene energie!

Opgelet met biologisch afbreekbare kunststoffen zakjes, deze zijn niet toegelaten in de gft-container! Op deze zakjes is een composteerbaarheidslogo aangebracht maar ze zijn niet afbreekbaar in een industriële composteringsinstallatie. Het composteringsproces neemt immers een 9 tot 12-tal weken in beslag en deze periode is te kort om dit soort kunststoffen te composteren. Daarom is de algemene regel dat composteerbare kunststoffen niet zijn toegelaten bij het gft-afval.
Meer info: https://www.vlaco.be/composteerbare_kunststoffen

Doe mee voor meer gft!

IVVO verwerkt jouw groente-, fruit- en tuinafval tot compost! Bovendien produceren we tijdens het proces groene stroom, ruim voldoende voor 2000 gezinnen.

Gft kost je veel minder dan restafval! Het loont dus zeker om goed te sorteren.

Wist je dat vervallen levensmiddelen of bedorven etensresten eveneens bij je gft-afval thuishoren? Gooi dit dus niet bij je restafval.  Het milieu en je portemonnee varen wel bij!

Tarieven en modaliteiten voor horeca-afval en vergelijkbaar organisch bedrijfsafval.
Vraag hier je gft-container gratis aan of bel: 057/21 41 60