Geefkampioen

2023 is een feestelijk jaar voor Kringwinkel West, want op 27 februari 1998 opende hun eerste winkel de deuren in Veurne. Om dit  jubileum te vieren, zet Kringwinkel West verschillende initiatieven op.

 

Wat is de Geefkampioen?

In 2022 verzamelde Kringwinkel West 3,5 kg goederen per inwoner. Om de doelstelling van Ovam voor de Kringwinkels, 8 kg hergebruik tegen 2030, te realiseren moeten we natuurlijk meer goederen inzamelen. Met dit initiatief willen we alle inwoners stimuleren om te blijven geven en op die manier hun steentje bij te dragen om het hergebruik te verhogen.

 

Hoe kroon je jouw gemeente tot ‘De Geefkampioen’?

Iedereen in ons inzamelgebied kan deelnemen. Van 20 februari tot 5 maart kan je in de 4 winkels van Kringwinkel West jouw goederen afgeven. Wil je iets geven maar is het te groot of te zwaar? Geen zorgen, bel 078/15 50 05 en Kringwinkel West komt gratis langs om die herbruikbare parels mee te nemen. Op Ophalen en brengen - De Kringwinkel West vind je een handig overzicht van welke goederen wij aanvaarden.

Na afloop van deze 2 weken maakt Kringwinkel West de optelsom van het aantal gebrachte kilo’s en delen ze dit door het aantal inwoners van iedere postcode. Zo komen we tot een eerlijke vergelijking. De gemeente met het hoogst aantal kilogram per inwoner wint.

Op donderdag 16 maart maakt Kringwinkel West de winnaar bekend in de vestiging te Poperinge en zullen ze de beker overhandigen aan de winnende gemeente.