Fiets


IVVO wil haar werknemers betrekken in haar groen imago. Het gebruik van een fiets voor het woon-werkverkeer wordt hierbij gestimuleerd. Dit betekent een win-win voor het personeel en IVVO. Het personeelslid bespaart verbruiks- en onderhoudskosten van de wagen en levert bovendien gratis fitness op de fiets. Bovendien draagt IVVO hierdoor bij aan de reductie van CO2-uitstoot!

Sinds 2020 is IVVO gestart met een interessant fietsleaseplan in samenwerking met een externe firma. Elk personeelslid kan een fiets naar keuze leasen via IVVO, dit zijn zowel elektrische fietsen, speedbikes, mountainbikes,... Het personeel dat gebruik maakt van een fietslease dient wel minimum 20% van de arbeidsdagen met de fiets naar het werk te komen.

Naast de fietslease zorgt IVVO voor extra stimulansen voor al haar fietsend personeel. Zo is de fietsvergoeding voor woon-werkverkeer verhoogd naar het wettelijk maximum. Bovendien werd een jaarlijkse wedstrijd op touw gezet.  Alle personeelsleden die meer dan 50 dagen per jaar als fietsend naar het werk komen, maken kans op een waardebon van 200 euro. In 2020 kwam niet minder dan één derde van alle personeelsleden in aanmerking voor deze waardebon. Een onschuldige hand trok Marino Volckaert tot fietsheld van 2020!
In 2020 werden 1766 verplaatsingen per fiets geregistreerd of in totaal 28.440 km. Dit komt neer op een CO2 besparing van 3,41 ton wat overeenstemt met 155 bomen.