Fietsheld 2021

IVVO wil haar werknemers betrekken in haar groen imago. Hiervoor stimuleert wehet gebruik van een fiets voor het woon-werkverkeer op verschillende manieren. Dit betekent een win-win voor het personeel én voor IVVO. Het personeelslid bespaart verbruiks- en onderhoudskosten van de wagen en levert gratis fitness op de fiets. Bovendien draagt IVVO hierdoor bij aan de reductie van CO2-uitstoot!

Dankzij het interessant fietsleaseplan dat IVVO aanbiedt, kan elk personeelslid een fiets naar keuze leasen. Dit zijn zowel elektrische fietsen, speedbikes, mountainbikes,... Het uiteindelijke doel hiervan is om de woon-werkverplaatsing per fiets te stimuleren. Én dat lijkt goed te lukken, want in 2021 zorgden 29 personeelsleden voor 1770 verplaatsingen per fiets. “ 60% van het IVVO personeel zorgde voor een totaal van 27.968 gefietste km ’s. Goed voor een CO2 besparing van 6,15 ton, wat overeenstemt met 280 bomen. Én dit allemaal door simpelweg de fiets te nemen in plaats van de wagen, daar zijn we fier op ”, besluit voorzitter Valentijn Despeghel.

Naast de fietslease zorgt IVVO voor extra stimulansen voor al haar fietsend personeel. Niet alleen een aantrekkelijke fietsvergoeding voor woon-werkverkeer maar ook een jaarlijkse wedstrijd moedigen het personeel aan. Iedereen die meer dan 50 dagen per jaar al fietsend naar het werk komt, maakt kans op een waardebon van 200 euro. Dit jaar mag Yves Termote-Verhalle zich de fietsheld van 2021 noemen!