bodemprofessor

 

Draag Vlaco-compost op handen!

Heb jij al jouw Vlaco-compost gekocht?

Krijg er nu gratis tuinhandschoenen bij! *

 

Waarom compost gebruiken?

De lente is - net als het najaar - een ideaal moment om je tuin te verwennen met een extra vitaminekuur. Strooi fijne compost op je gazon en leg een flinke laag tussen de bloemen en planten. Ook het mengen van compost in de plantenbakken is een weldaad. Zo ben je volgende zomer zeker van een stralend gezonde tuin en weelderig bloeiende bloemenperken!

 

Kies voor Vlaco-compost als duurzame bodemverbeteraar, zorgvuldig gerecycleerd uit organisch materiaal. Je sluit de biologische kringloop én je kiest voor een lokaal product.

 

Wist je dat Vlaco-compost …

  • … 100% natuurlijk en milieuvriendelijk is?

Onze compost ontstaat uit een natuurlijk proces en kan in grote mate primaire grondstoffen (zoals turf) die vaak in potgronden worden gebruikt, vervangen.

  • … voor een kleinere ecologische voetafdruk zorgt?

Wist je dat 40 liter Vlaco-compost een besparing aan CO2 oplevert die overeenkomt met de uitstoot van 100 km afgelegd met een gemiddelde personenwagen?

  • … een mooi, lokaal en duurzaam product is?

Vlaco-compost garandeert steeds lokale topkwaliteit. De IVVO maakt compost van jouw gft en maakt zo de ecologische cirkel rond!

 

Enkele tips voor het gebruik van compost:

·         Fruitbomen aanplanten? Door 20% compost te mengen met plantputgrond geef je hen meteen een topstart!

·         Belangrijk! In potten verwerk je niet meer dan 20% compost.

·         Wil je van die rosse plekken in jouw gazon af tijdens lange droogteperiodes in de zomer? Met compost is het gras bij de buren niet langer groener. Compost zorgt ervoor dat jouw gras weerbaarder is en het dus langer uithoudt bij periodes van droogte … én zich weer sneller herstelt.

 

Koop nu jouw compost en krijg er gratis tuinhandschoenen bij, zolang de voorraad strekt.

*Actie geldig van 1 tot 30 april 2019, zolang de voorraad strekt, in de volgende recyclageparken: groenpark Ieper, recyclageparken van Ieper, Heuvelland, Vleteren, Veurne, Poperinge en De Panne. Zowel voor compost in zakken als in bulk. Beperkt tot 1 paar handschoenen per bezoeker.