Contactgegevens

Straat + nr
Veurnestraat 11
Gemeente
Koksijde

Telefoon
+32 58 51 42 45

  Het dragen van een mondmasker op het milieupark is niet langer verplicht maar wel aanbevolen!

Het milieupark is enkel toegankelijk na het maken van een afspraak!

Afval dient men eigenhandig in de container te deponeren, parkwachters staan niet in voor het helpen lossen van afval.


Openingsuren
maandag: GESLOTEN
dinsdag: Open op reservatie
woensdag: 9:00-11:45, 13:00-16:45
donderdag: Open op reservatie
vrijdag: Open op reservatie
zaterdag: 9:00-11:45, 13:00-16:45
zondag: GESLOTEN
Sluitingsdagen

In 2021 is het milieupark gesloten op: vrijdag 1 januari, zaterdag 2 januari, zaterdag 1 mei, donderdag 13 mei, woensdag 21 juli, dinsdag 2 november, donderdag 11 november, vrijdag 24 december (gesloten in namiddag), zaterdag 25 december en vrijdag 31 december (gesloten in namiddag).
Tarieven

MILIEUPARK PARTICULIEREN

Tarief per kg grofvuil

0,20 €

Tarief per kg inert bouwafval

0,04 €

Tarief per kg asbest

vanaf 1001 kg 0,15 €

Tarief per kg tuinafval

gratis

 

 

 

 

 

 

Definities

Grofvuil

 • Alle afvalstoffen ontstaan door de normale werking van een particuliere huishouding of gelijkaardig die door hun omvang, hun aard of hun gewicht niet in het recipiënt voor de huisvuilophaling kunnen, met uitzondering van de selectief ingezamelde afvalstoffen.

Asbestafval 

 • Gebonden asbestcement (bv. Eternit)

Inert bouwafval 

 • Steenpuin
 • Keramiek en porselein
 • Cellenbeton (bv. Ytong) en gips of gipskarton

Deze fracties dienen gescheiden te worden gedeponeerd in de betrokken containers.

Houtafval 

 • Afbraakhout
 • Onbehandeld en behandeld houtafval

Tuinafval

 • Groenafval zoals gras, bladeren, haagscheersel, snoeihout, bloemen en planten (geen groente- en fruitafval)

 

Het Diftar-milieupark is toegankelijk voor

 • Inwoners: steeds toegang met e-id;
 • Tweede verblijvers: 
  - toegang met e-id voor alle tweede verblijvers met gewone Belgische e-id en die zelf een aanslagbiljet als tweede verblijver op hun eigen naam ontvangen.
  - toegang met K-pas voor alle tweede verblijvers met een buitenlands adres en dus niet beschikken over een Belgische e-id alsook voor alle gezinsleden die gedomicilieerd zijn op hetzelfde adres als de gekende tweede verblijver maar die zelf niet geregistreerd zijn als tweede verblijven in Koksijde en dus zelf geen aanslagbiljet op hun naam ontvangen (vaak echtgeno(o)t(e) of inwonende kinderen;
 • Bedrijven: op vertoon van een betalend verpakkingsabonnement (te koop via de dienst Milieu en Duurzame Ontwikkeling van Koksijde) kunnen bepaalde fracties verpakkingsafval aangeleverd worden zoals kartonnen dozen, houten fruitkistjes, grote metalen blikken, plastic verpakkingsfolie,... Aanvoer wordt geëvalueerd door parkwachter. Aanbreng van grofvuil of groenafval wordt niet toegelaten op het milieupark. Daarvoor dien je gebruik te maken van een private ophaler of kan je terecht met een geldige bedrijvenkaart op het overslagstation van Veurne.

 

Opgepast

 • Als je betalende fracties aanbrengt op het milieupark dan wordt minimum 5 kilogram aangerekend per fractie. Hou hiermee rekening. Wacht met een bezoek aan het milieupark tot je een voldoende hoeveelheid hebt. Zo vermijd je meerdere ritten naar het milieupark;
 • Voor asbest is de eerste 1000 kg per gezin per jaar gratis. Vanaf 1001 kg wordt het betalend (0,15 euro per kg). Asbest levert u op donderdag- of zaterdagvoormiddag aan op het milieupark, na afspraak met het team Milieupark. 
 • Indien het saldo voor het milieupark negatief is, krijg je geen toegang tot het park. Betalen kan met bankkaart (enkel bancontact, geen kredietkaart) op het milieupark;
 • De K-pas kan aangekocht worden voor 5 euro per pas bij de dienst Toerisme en bundelt alle voordelen voor de tweede verblijvers (dus niet alleen toegang tot milieupark maar ook gratis toegang of korting in musea, golf, zwembad, Sunparks, ...).
 • Het reglement is ten allen tijde van toepassing, via deze link kun je dit raadplegen.