Neem deel aan het horecaproject

In de gemeenten Ieper, Poperinge, Nieuwpoort, Diksmuide en Veurne kan IVVO het horecaproject aanbieden voor restaurants, scholen, bedrijven,.. die binnen het stadscentrum gevestigd zijn. Hierbij voorziet IVVO een wekelijkse bediening van gft.

Om de container gemakkelijk proper te houden kun je als bedrijf gratis recipiënten zakken van 40l en 240l verkrijgen op het recyclagepark in je buurt. Ook eigen papieren zakjes bieden hiervoor een oplossing. Op de gft-containers van de aangesloten bedrijven kleeft er een sticker van het horecaproject zodat de ophaler weet dat hij deze wekelijks moet ledigen. De containers en zakjes worden samen op je adres geleverd.

Voor bedrijven die véél keukenafval en etensresten hebben, is het vanaf 1 januari 2021 verplicht om organisch afval selectief in te zamelen. Deze verplichting komt er ook voor elk bedrijf vanaf 1 januari 2024. Wees de wetgeving voor en kies nu al voor een gft-container. Klik hier voor  meer info.

De doeltreffendheid van het horecaproject kan je zien in dit filmpje.

In deze gemeenten loopt dit project bij enkele horecazaken en scholen. Om de ophaalkalenders van GFT te raadplegen: klik op de gemeente/zone:

Heb je ook interesse om als horecazaak of school deel te nemen aan dit proefproject, neem dan contact op via communicatie@ivvo.be.

PRIJS

Restafval laten ophalen en verbranden is niet alleen een aanslag op het milieu, maar ook op je portefeuille. Organisch afval apart aanbieden kost niet alleen minder per kilo dan het aan te bieden als restafval, maar kan ook een besparing betekenen op je restfractiefactuur. Wanneer je niet sorteert is een wekelijkse ophaling van het restafval noodzakelijk om geurhinder te voorkomen. Het organisch afval sorteren zorgt ervoor dat de restfractie hoofdzakelijk bestaat uit plastic verpakkingsmateriaal. Dit zorgt dus niet meteen voor geurhinder. Een tweewekelijkse ophaling van het restafval zal dus volstaan. Zo bespaar je ook door de goedkopere kost per kilo van organisch afval tegenover die van restafval. Samen met de besparingen door het  halveren van het aantal restafvalophalingen kan je meer dan 50% uitsparen op je afvalfactuur, iets wat Horeca-uitbaters die aan fase 1 deelgenomen hebben zullen bevestigen.


IMAGO

84% van de consumenten maakt zich na een restaurantbezoek zorgen over het afval die hierbij is ontstaan. Door deelname aan dit project stuur je ook een positief signaal naar je klanten, waarmee je toont dat je het milieu een handje wil helpen en bewust bezig bent met wat er met het afval gebeurt. Om dit over te brengen naar je klanten kan je op http://www.nofoodtowaste.be/ het Chef’s Charter ondertekenen en printen om op te hangen in je zaak. Dit charter is een initiatief van Horeca-Vlaanderen met het oog op het uitvoeringsplan waarop ook dit gft-project is gericht.