Voor bedrijfsafvalcontainers in Lo-Reninge, Koksijde en De Panne, klik hier

 

Tarieven bedrijven 

IVVO en hun gemeenten werken voor de inzameling van gft- en restafval met containers. De tarieven voor particulieren zijn vastgelegd via het gemeentelijk retributiereglement

Lokale besturen mogen wettelijk gezien enkel bedrijfsafval inzamelen als het qua aard en hoeveelheid vergelijkbaar is met huishoudelijk afval. Indien een bedrijf deze hoeveelheid overschrijdt dan dient er een contract afgesloten worden met IVVO of met een private ophaler. Voor bedrijfsafval wordt er een factuur opgemaakt die onderworpen is aan btw.

-    Inwoners die een bedrijfsactiviteit hebben op hun domicilieadres hebben 3 keuzemogelijkheden:
•    Het bedrijfsafval meegeven met huishoudelijk afval: gemeentelijk retributiereglement is dan verder van toepassing, met betalingsuitnodiging op naam van de referentiepersoon (max. 2 containers van 240l voor restafval). Indien deze volumebeperking en werkwijze lukt voor je bedrijf, dien je in dit geval geen contract af te sluiten.
OF
•    Het huishoudelijk afval meegeven met het bedrijfsafval: facturatie IVVO: gft-container via abonnementsformule, restafvalcontainer via huur + verwerkingskost (volumes van 40l tem 1100l mogelijk).Hiervoor moet je een contract afsluiten.
OF
•    Een combinatie van zowel een container voor huishoudelijk afval volgens gemeentelijke retributie én een container voor bedrijfsafval volgens facturatie IVVO. Hiervoor moet je een contract afsluiten.

-    Bedrijven niet gevestigd op het domicilieadres: facturatie IVVO: gft-container via abonnementsformule, restafvalcontainer via huur + verwerkingskost (volumes van 40l tem 1100l mogelijk). Hiervoor moet je een contract afsluiten.

-    Instellingen in non-profit sfeer: gemeentelijk retributiereglement mits akkoord van gemeente.

 

Organisch afval:

Wil je besparen op je afvalfactuur? Overweeg dan als bedrijf ook een gft-container. De verwerkingskost die je bij IVVO betaalt voor gft-afval is veel voordeliger dan deze van restafval én bovendien goed voor het milieu en het imago van jouw bedrijf.

Om de container gemakkelijk proper te houden kun je als bedrijf gratis recipiënt zakken van 45l verkrijgen op het recyclagepark. De kostprijs van de zakken bedraagt € 8,00 per bundel van 20 zakken. Ook eigen papieren zakjes bieden hiervoor een oplossing.

Voor bedrijven die véél keukenafval en etensresten hebben, is het sinds 1 januari 2021 verplicht om organisch afval selectief in te zamelen. Deze verplichting komt er ook voor elk bedrijf vanaf 1 januari 2024. Wees de wetgeving voor en kies nu al voor een gft-container, klik hier voor meer info.

 

Containers:

Zowel voor gft- als voor restafval zijn er verschillende containers verkrijgbaar:        
•    40l –  draagemmer
•    140l – container op 2 wielen
•    240l – container op 2 wielen
•    770l – container op 4 wielen
•    1100l – container op 4 wielen


Tarieven bedrijfsafval (excl. btw):

De restafvalcontainer wordt gratis geleverd. Als bedrijf betaal je een huurprijs per maand, afhankelijk van het volume van de container. Daarnaast betaal je een verwerkingskost van € 0,20 per kg restafval in Poperinge, Vleteren, Diksmuide en Heuvelland dat je aanbiedt in de container. In Veurne, Alveringem, Ieper en Mesen betaal je een verwerkingskost van € 0,185 per kg restafval.
 

Restafvalcontainer

40l

140l

240l

770l

1100l

Huur per maand (excl. btw)

€ 2,00

€ 2,50

€ 3,00

€ 5,00

€ 6,00

Voor de gft-ophaling is IVVO overgeschakeld naar een nieuwe voordeligere formule, met name één vast bedrag per aanbieding dat ook de verwerkingskost dekt. Het bedrag per aanbieding hangt af van het volume van container dat je kiest. Het gebruik en de levering van de container blijft gratis. 

GFT container

40l

140l

240l

770l

1100l

Tarief per lediging (excl. btw)

€ 0,80

€ 2,50

€ 3,50

€ 7,00

€ 8,50

Algemene voorwaarden          

Wanneer worden de containers geledigd?

De restafval- en gft-containers worden tweewekelijks geledigd tijdens de reguliere rondes. Welke dag dit precies is kan je terugvinden op de afvalkalender of op de website van IVVO.

Indien je bedrijf gevestigd is binnen het stadscentrum*, dan kan IVVO je gft-container wekelijks ledigen. Hiervoor moet je je bedrijf inschrijven voor het horecaproject (zie artikel 2 in contract).
Klik hier voor meer info
* Het horecaproject is enkel van toepassing in Ieper, Poperinge, Diksmuide en Veurne.

Is de ophaalfrequentie van IVVO niet voldoende, dan verwijzen we je graag door naar een private afvalophaler.

Hoe vraag je de bedrijfsfvalcontainer(s) aan?

Je kan de containers voor bedrijfsafval aanvragen door het contract hieronder ingevuld en ondertekend te bezorgen aan IVVO: bedrijven@ivvo.be

Contract bedrijfsafval Poperinge / Diksmuide
Contract bedrijfsafval Veurne 
Contract bedrijfsafval Ieper
Contract bedrijfsafval Heuvelland / Vleteren
Contract bedrijfsafval Mesen / Alveringem