Papier en karton

Papier- en kartonafval wordt om de vier weken aan huis opgehaald. Het oud papier wordt gesorteerd en in balen geperst, klaar voor gebruik in de de papierfabrieken. Nadien wordt het verwerkt tot gerecycleerd papier, karton, sanitair papier,...

Wat mag?

De volgende zaken horen WEL thuis bij het papier- en kartonafval:
- papieren zakken en kartonnen dozen
- kranten, tijdschriften, folders
- boeken
- schrijf- en machinepapier

Verwijder de plastic folie rond tijdschriften en folders want plastic verstoort ernstig het recyclageproces van papier en karton.
Bied het papier aan in een stevige kartonnen doos of bind het samen met natuurtouw. Gebruik geen tape om de dozen dicht te maken.
Bied het papier aan de straatkant aan en hoeveelheid mag maximaal 1 kubiek meter zijn. 

Wat mag niet?

De volgende zaken horen NIET thuis bij het papier- en kartonafval:
- vuil of vet papier of karton
- behangpapier
- cellofaanpapier (huishoudfolie)
- aluminiumfolie

sticker foute inhoud papier en kartonWat als na de ophaling het papier- en kartonafval blijft staan met een rode sticker opgekleefd?
Als het papier- en kartonafval materialen bevat die niet toegelaten zijn, wordt het afval niet meegenomen. Op het papier en karton wordt dan een rode sticker gekleefd. In dat geval neem je het papier en karton terug mee naar binnen en haal je het fout gesorteerde afval er uit. Op de binnenzijde van de sticker vind je ook nog eens de juiste sorteerregels. Scheur het bovenste deel van de sticker af en bied het papier en karton (dit maal met een correcte inhoud) aan bij de volgende ophaling.

Meer informatie over papier en karton vind je op de website van Fost Plus.